Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ και νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γ. Χαντζηνικολάου και τη Γ.Γ. Χ. Απαλαγάκη

Γ. Πατούλης: Εθνική υπόθεση η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και η υλοποίηση τοπικών αναπτυξιακών έργων – Η  Ελληνική Αυτοδιοίκηση απαιτείται να αξιοποιήσει επαρκώς συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία

Η ανάπτυξη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ και νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Γεώργιο Χατζηνικολάου και τη Γενική Γραμματέα της Ένωσης κ. Χαρούλα Απαλαγάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων και συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία σε επίπεδο ανταλλαγής τεχνογνωσίας, την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ενημέρωση των πολιτών σε τομείς πολιτισμού και χρηματοπιστωτικού εγγραμματισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για το θέμα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Όπως επισημάνθηκε οι δράσεις σε επίπεδο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης έχουν ως σημείο αναφοράς σημαντικά έργα. Ενδεικτικά παραδείγματα συνέργειας αποτελούν η παροχή συνδρομής σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και η εκπαίδευση.

Και τα δύο μέρη δεσμεύτηκαν να συγκεκριμενοποιήσουν στο άμεσο μέλλον τους κοινούς στόχους τους οι οποίοι και θα υλοποιούνται σταδιακά με διαφάνεια και προς όφελος των πολιτών.

Ο Γ. Πατούλης με αφορμή τη συνάντηση επισημαίνει ότι, τόσο από τη σημερινή του θέση ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, όσο και από τη νέα του θέση ως Περιφερειάρχης Αττικής θα συνεργαστεί στενά με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

«Κεντρικός στόχος μας είναι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και η υλοποίηση τοπικών αναπτυξιακών έργων. Είναι εθνική υπόθεση η μετάβαση σε μια νέα εποχή για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Ελλάδας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν είχαν αξιοποιηθεί επαρκώς, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας Αττικής, όσο και σε εθνικό επίπεδο, χρηματοδοτικά εργαλεία που θα συνέβαλλαν στην βελτίωση της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας μας.

Είχα μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Γεώργιο Χατζηνικολάου και τη Γενική Γραμματέα της Ένωσης Τραπεζών, κ Χαρούλα Απαλαγάκη. Το πεδίο συνεργασίας μας είναι διευρυμένο. Όλοι μαζί εργαζόμαστε για να γίνει πράξη η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και συνολικά της χώρας».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 11/7/2019

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com