ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΠΡΟΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Και φέτος το καλοκαίρι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής κρατά ανοικτές τις αυλές των σχολείων της πόλης προκειμένου να δώσει στα παιδιά περισσότερους χώρους για παιχνίδι και παρέα.

Με απόφαση της δημοτικής αρχής, είναι ήδη ανοικτές οι αυλές των δημοτικών σχολείων που διαθέτουν σχολικό φύλακα δηλαδή: στο 3ο, 5ο, 6ο και 7ο Δημοτικό στα οποία τα παιδιά μπορούν να συγκεντρώνονται τις καθημερινές ημέρες της εβδομάδας (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 18.00 έως τις 21.00 για να παίζουν και να αθλούνται στις σχολικές εγκαταστάσεις (γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου).

Οι αυλές θα μείνουν ανοικτές ως το τέλος του Ιουλίου και, μετά τις διακοπές, από 1 έως 10 Σεπτέμβρη ενώ από την επόμενη εβδομάδα δε αναμένεται να ανοίξουν και οι αυλές στο 1ο και στο 6ο Γυμνάσιο καθώς και στο 1ο Λύκειο.

 

Για τα υπόλοιπα σχολεία, εκείνα δηλαδή που δεν διαθέτουν σχολικό φύλακα, υπάρχει πλάνο να ανοίξουν και αυτά με την συνδρομή και την ευθύνη των εκάστοτε Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, όπως είχε γίνει και τις προηγούμενες περιόδους σε αρκετά ακόμα σχολικά κτήρια.