69η Επέτειος Κορεατικού Πολέμου – Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στην Κοινότητα Παπάγου

69η Επέτειος Κορεατικού Πολέμου – Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στην Κοινότητα Παπάγου

Το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Ελλήνων του Πόλεμου της Κορέας, τελέστηκε σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου, στο Μνημείο Πεσόντων των Ελλήνων στρατιωτών, στην Κοινότητα Παπάγου.

Στην τελετή κατέθεσαν στεφάνι ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα, κ. Λιμ  Σουσόκ, ο Αντιναύαρχος κ. Ιωάννης Παξιβανάκης, ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού  κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Βετεράνων Πολεμιστών, κ. Στυλιανός Δράκος, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βετεράνων της Αεροπορίας, Υποπτέραρχος ε.α. κ. Δημήτριος Λαζάρου και εκπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου της Μ. Βρετανίας.

Η συγκεκριμένη τελετή διοργανώνεται κάθε χρόνο εις μνήμη της θυσίας των Ελλήνων στρατιωτών, αλλά και προς τιμήν των βετεράνων πολεμιστών, με την Πρεσβεία της Κορέας να στέλνει το μήνυμα ότι κυβέρνηση και ο λαός της Δημοκρατίας της Κορέας δεν λησμονεί την ιστορία τού εκστρατευτικού Σώματος της Ελλάδας στον Πόλεμο της Κορέας, καθώς και τη θυσία τους στο βωμό της ελευθερίας.