Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Summer Fancy Food Show 2019»

“Η για πρώτη φορά συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής σε αυτό το κορυφαίας σημασίας γεγονός δείχνει τη σημασία που έχει για τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας το στοίχημα του πρωτογενούς τομέα της Αττικής”

Το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Summer Fancy Food Show 2019», που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, επισκέφθηκε την Κυριακή, πρώτη ημέρα της Έκθεσης, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Αττικής μετέχει στην Έκθεση, στο πλαίσιο της εθνικής συμμετοχής, που οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece).

Η συγκεκριμένη Έκθεση αποτελεί τη μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση Τροφίμων και Ποτών της Βορείου Αμερικής, καθώς προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από τον χώρο της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής, της μαζικής εστίασης, της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών καθώς και του Τύπου.

«Η για πρώτη φορά συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με την EnterpriseGreece, σε αυτό το κορυφαίας σημασίας γεγονός για την προβολή και την προώθηση του αγροδιατροφικού τομέα της Αττικής, αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της σημασίας που έχει για τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας το στοίχημα του πρωτογενούς τομέα της Αττικής», δήλωσε, ερωτηθείσα σχετικά, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Η ίδια, αφού συνεχάρη τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Αγροτικής και Κτηνιατρικής πολιτικής, Ταξιάρχη Φαρμάκη καθώς και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας για τη συμβολή στην επιτυχημένη στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Έκθεση, υπογράμμισε την κομβική σημασία της συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής σε τόσο σπουδαίες διεθνείς εκθέσεις που «διευρύνουν τους ορίζοντες και αναδεικνύουν τη μεγάλη δυναμική  των ποιοτικών προϊόντων της Αττικής γης».

«Με έμφαση στην τεχνογνωσία, την εξειδίκευση και την καινοτομία», συνέχισε η Περιφερειάρχης, «η Αττική μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου».

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής φιλοξενούνται οκτώ επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και επεξεργασία ποιοτικών αγροτοδιατροφικών προϊόντων όπως ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, βότανα, αυγοτάραχο, μαρμελάδες, προϊόντα ζύμης κ.ά., και τις οποίες η Περιφέρεια ενίσχυσε, επιδοτώντας κατά 60% τη συμμετοχή τους.