Με επιτυχία διεξήχθη για τέταρτη χρονιά φέτος στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιερού ναού αγίου Γεωργίου Χαλανδρίου  το καθιερωμένο πλέον Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Τρίτης Ηλικίας.

Στο διήμερο 6 και 7 Ιουνίου μέλη των ΚΑΠΗ,  από το Χαλάνδρι και άλλους δήμους παρουσίασαν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες εντυπωσιάζοντας  για την ομορφιά, την ποιότητα τη ζωντάνια και το κέφι για ζωή.  Την Πέμπτη  6/6  η Θεατρική Ομάδα  60+ του δήμου Χαλανδρίου παρουσίασε την παράσταση  «Πανδοχείον η Γαλήνη» σε σενάριο,  σκηνοθετική διδασκαλία και μουσική επιμέλεια  Άσπας Ανωγιάτη.

Την ίδια μέρα απονεμήθηκαν και τα βραβεία στους ποιητές που διακρίθηκαν στον 3ο διαγωνισμό ποίησης, τον οποίο οργάνωσαν τα ΚΑΠΗ Χαλανδρίου για τα μέλη των ΚΑΠΗ Αττικής.  Το Α’ βραβείο απονεμήθηκε στον Σωτήρη Δημόπουλο μέλος του ΚΑΠΗ Τούφας,  για το ποίημά του «Καρτέρα με», το Β’ στην  Ελένη Σαλαμάνου από το Β ΚΑΠΗ Αλίμου για το ποίημά της «Φονικό στο Μενίδι» και το Γ’ στον Φραγκίσκο Κρουσίνσκι μέλος του Κεντρικού ΚΑΠΗ Χαλανδρίου για το ποίημά του «Η Οδηγός».  Την απονομή έκαναν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευγενία Κατούφα και Ελένη Νιώτη.

Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελέσαν οι φιλόλογοι Κωνσταντίνα Δουγέκου, Λευτέρης Παπακώστας και Ιωάννα Στυλιάτη. Όλα τα ποιήματα θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του δήμου σύντομα.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα με τραγούδια  από την ελληνική παράδοση και δημιουργίες Ελλήνων συνθετών παρουσίασαν την Παρασκευή 7/6 η  χορωδία  Αγίου Γεωργίου και  η Επτανησιακή Χορωδία του Κερκυραϊκού συλλόγου Αγιοδημητριωτών Αττικής «Ο άγιος Δημήτριος», με διευθύντρια την Ιλιάνα Γκίνη, η  χορωδία του ΚΑΠΗ  Αγίας Παρασκευής με διευθυντή τον Αντώνη Καρατζίκη, οι χορωδίες Καπανδριτίου και   Αυλώνα με διευθύντρια την Αθανασία Βόγγλη και η χορωδία  60+ του δήμου Χαλανδρίου με διευθύντρια τη Ρία Θεοδώρου.

Στο χώρο του φεστιβάλ εξέθεσαν έργα ζωγραφικής και χειροτεχνίας οι: Αθηνά Βαμβακίδου, Ανθή Γιαννουκάκη, Ελένη Δερβίσογλου, Χριστίνα Κουλούρη, Μιχάλης Παντελιδάκης και Παρασκευή Τύμη,  ενώ ο Αθανάσιος Υφαντόπουλος παρουσίασε μία συλλογή από ξύλινα και μεταλλικά αυτοκινητάκια της παιδικής μας ηλικίας.