Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. Βλάσσης Σιώμος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2019

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2019, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι ημεγαλύτερη παγκόσμια γιορτή του περιβάλλοντος, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου από χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως, αποτελώντας μια μέρα για όλους, παντού, σε όλον τον πλανήτη, με διάφορες εκδηλώσεις που οργανώνονται παντού.

Από τότε που ξεκίνησε το 1972, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει εξελιχθεί σε μια μέρα ευαισθητοποίησης όλων των κατοίκων της Γης, προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά στην προστασία του.Είναι πραγματικά μια από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ποτέ ο σύγχρονος άνθρωπος. Εάν αυτή η πρωτοβουλία συνεχιστεί τότε είναι σίγουρο ότι θα επιτύχει και μια μέρα θα σώσουμε με επιτυχία τη Γη μας και θα την καταστήσουμε ακόμη πιο ανθρώπινα κατοικήσιμη.

Το κύριο θέμα της ημέρας φέτος είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση και φέρει το σύνθημα «#BeatAirPollution» (Νικήστε την ατμοσφαιρική ρύπανση).  Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πειστικό και πολύ ενδιαφέρον μήνυμα ταυτόχρονα.  Εμάς εδώ στην Ελλάδα μας κάνει ιδιαίτερα ευαίσθητους, δεδομένου ότι παλαιότερα είχαμε σημαντική ατμοσφαιρική ρύπανση, που τα τελευταία χρόνια έχει εξαλειφθεί και επανέρχεται μόνον κάτω από ειδικές καιρικές συνθήκες.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα γιορταστεί στην Κίνα και αυτό είναι μάλλον φυσιολογικό, αν αναλογισθεί κανείς το υπεραυξημένο ποσοστό ρύπανσης της ατμόσφαιρας εκεί.

Είναι βέβαιο ότι με τη φροντίδα του περιβάλλοντος, φροντίζουμε τον εαυτό μας και τις επόμενες γενιές. Ας είμαστε πιο υπεύθυνοι απέναντι στο περιβάλλον μας για να το καταστήσουμε καλύτερο, καθώς είναι σαφές ότι η προστασία του Περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας, διότι αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας, τόσο σήμερα όσο και μελλοντικά. Για εμάς στον Σ.Π.Α.Π.,η ευθύνη αυτή, επικεντρώνεται στη φροντίδα, την προστασία και την αφοσίωση στο πράσινο και στο περιβάλλον του Πεντελικού βουνού που μας περιβάλλει.

Για αυτό το λόγο επαναλαμβάνω κάθε χρόνο πως από την ίδρυση του ΣΠΑΠ έως σήμερα, για όλους εμάς, Διοίκηση, εργαζομένους, εθελοντές, κάθε ημέρα είναι και θα εξακολουθήσει και μελλοντικά να είναι «Ημέρα Περιβάλλοντος».

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ Πεντέλη, 5 Ιουνίου 2019