Έναρξη δειγματοληπτικής επιστημονικής έρευνας  για την σύνταξη Προφίλ Υγείας της πόλης από το Δήμο Αμαρουσίου

Γ. Πατούλης: Η εκπόνηση του Προφίλ Υγείας θα ενισχύσει την παροχή υπηρεσιών προς τους κατοίκους σε σχέση με την διαμόρφωση μέτρων που θα αναβαθμίσουν την δημόσια υγεία και θα βελτιώσουν το περιβάλλον και τις συνθήκες ζωής στην πόλη

Ο Δήμος Αμαρουσίου, ως Πιστοποιημένο Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγειών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – Π.Ο.Υ., οφείλει σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, να προχωρήσει στην εκπόνηση του Προφίλ Υγείας του Δήμου και για το λόγο αυτό συνεργάζεται με το Εθνικό Διαδημοτικό  Δίκτυο Υγειών Πόλεων Προαγωγής Υγείας –ΕΔΔΥΠΠΥ.

Στο πλαίσιο της παραπάνω δέσμευσης, θα εφαρμόσει -βάσει των αρμοδιοτήτων του-, πολιτικές πρόληψης και δράσεις ενημέρωσης του πληθυσμού που καλύπτουν όλο το φάσμα των ηλικιών, καθώς και τις ευπαθείς ομάδες, με κύριο σκοπό την αναβάθμιση την της ποιότητας ζωής στην πόλη με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά:                                «Η εκπόνηση του Προφίλ Υγείας θα ενισχύσει την παροχή υπηρεσιών προς τους κατοίκους σε σχέση με την διαμόρφωση μέτρων που θα αναβαθμίσουν την δημόσια υγεία και θα βελτιώσουν το περιβάλλον και τις συνθήκες ζωής στην πόλη.»

Για την εκπόνηση του Προφίλ Υγείας  χρειάζεται να διεξαχθεί δειγματοληπτική επιστημονική έρευνα που εμπεριέχει ένα εκτενές ερωτηματολόγιο στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν ανά Δημοτική Ενότητα, οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου. Θα διανεμηθούν πεντακόσια ογδόντα οκτώ (588) ερωτηματολόγια σε όλο το Δήμο, αναλογικά με τον πληθυσμό του, από εθελοντές – συνεντευκτές.

Την εκπαίδευση των εθελοντών, σε καθορισμένη ημερομηνία και δημοτικό χώρο θα αναλάβει Επιστημονικός Συνεργάτης του ΕΔΔΥΠΠΥ και μέλος του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής – Ι.Κ.Π.Ι.  Οι εκπαιδευόμενοι θα παραλάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης στην ελληνική και αγγλική γλώσσα από το Ι.Κ.Π.Ι., για τον εμπλουτισμό του βιογραφικού τους σημειώματος.

Κατόπιν της εκπαίδευσης και στη διάρκεια διεξαγωγής της έρευνας, οι εθελοντές θα έχουν μαζί τους μια Βεβαίωση Συνεντευκτή από το Δήμο που θα επιβεβαιώνει την ιδιότητα τους ώστε να ξεπεραστούν  τυχόν επιφυλάξεις από τους συμμετέχοντες.

Προσκαλούμε όποιος πολίτης ενδιαφέρεται να συμβάλλει στη διεξαγωγή της εν λόγω έρευνας ως εθελοντής –  συνεντεύκτης να δηλώσει συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 10 Μαΐου στο mail: kkollia@maroussi.gr  Πληροφορίες : Κυριακή Κόλλια τηλ. 213 2038147.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαρούσι, 2 Μαΐου 2019