Εορτασμός Αγ. Γεωργίου στη Δ.Κ. Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης.

Ο Μικρασιατικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων «Αγ. Γεώργιος Γκιούλμπαξε» σε συνεργασία με τον Ενοριακό Ναό Αγ. Γεωργίου της Δ.Κ. Μελισσίων διοργάνωσαν διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη χάρη του προστάτη του Συλλόγου Αγ. Γεωργίου στην πλατεία Μικρασιατών της Δ.Κ. Μελισσίων αναβιώνοντας το πατροπαράδοτο έθιμο «ΚΕΣΚΕΚΙ» με την προετοιμασία παραδοσιακού φαγητού (χυλός από βρασμένο κρέας και σιτάρι) και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου.

Τις εκδηλώσεις, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ.Κύριλλος, παρευρέθηκαν ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, ο συμπολίτης μας Περιφερειακός Σύμβουλος κος Φώτης Χρυσικός, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Φωτεινή Βρύνα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης κος Γιώργος Πατούλης χαιρέτησε ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συλλόγου και υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κο Παναγιώτη Γκατζόλη, τον Προϊστάμενο του Ενοριακού Ναού του Αγ. Γεωργίου Πατέρα Λουκά και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για τη διοργάνωση και τη λειτουργία τους και τόνισε: «Οι πρόγονοί σας μεγαλωμένοι στα ιερά χώματα της Μικρασίας υπέστησαν την βαρβαρότητα της Μικρασιατικής Καταστροφής του ΄22 και ξεριζωμένοι ήρθαν εδώ στη φιλόξενη Πεντελική γη, στα Μελίσσια.

 

Δεμένοι πλέον με τη νέα πατρίδα και με τις βάσεις του Μικρασιατικού Πολιτισμού προχωράμε μαζί μπροστά στη νέα πόλη, την πόλη μας που δημιουργήσατε. Χρέος όλων μας να στηρίξουμε τις ρίζες και να περάσουμε στα παιδιά μας την ιστορία, ενωμένοι και σε συνεχή επαγρύπνηση για την Ελλάδα της ευημερίας, για την πατρίδα μας με σημαία τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη».

 

Τον Δήμαρχο συνόδεψαν οι Θεματικοί Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Ηλίας Βιλιώτης, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων κος Σάββας

Βορέας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Τίτσα Κυβέλου, Παναγιώτης Μούστρης-Πρόεδρος του Ο.Π.ΑΘ., Γιάννης Ζώης, Κώστας Τζουμάκας-Πρόεδρος της Β΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ν.Πεντέλης κος Μανώλης Μιχελακάκης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Δ.Κ. Μελισσίων κ.κ. Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Θανάσης Μπάρκας, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.ΑΘ. κος Βασίλης Λάζος, ο Αντιπρόεδρος της Α΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κος Κώστας Μαργαρίτης, η Αντιπρόεδρος της Β΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χρυσούλα Μπάμπου, η Υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ. Μελισσίων κα Γιώτα Τσινού, το Μέλος Δ.Σ. του ΟΚΠΑ κος Νίκος Οικονομίδης, ο πρ. Πρόεδρος Δ.Κ. Ν.Πεντέλης κος Χρήστος Γκολετσόπουλος, οι Υποψήφιοι Σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Αρναουτόπουλος, Αδαμαντία Γαλιμιτάκη, Νίκος Καμπέρης, Μαρία Καραπέτη, Γιώργος Καραπιπέρης, Αναστασία Κοτσιρέα, Γρηγόρης Λιβιεράτος, Νίκος Μαυρομάτης, Δάφνη Μπόκοτα, Ζαχαρένια Νικολαΐδη, Μαριάννα Πλεξίδα, Μαρία Σπύρου, Γιώργος Τζεβελέκας, Δάφνη Φετάνη και Κατερίνα Φωτοπούλου.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μελίσσια, 30 Απριλίου 2019