Ομιλίαστη Νέα Χαλκηδόναπραγματοποίησε ο Υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ.  στο Βόρειο Τομέα της Β΄ ΑθηνώνΜανώλης Γραφάκος – Συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης

Σε μία κατάμεστη αίθουσα από πολίτες στη Νέα Χαλκηδόνα, μίλησε ο Υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. στο Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθήνας και πρώην Δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος τηνΤρίτη 16 Απριλίουμε θέμα: «Ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας», όπου και ανέλυσε με ποιους τρόπους η χώρα μας θα προσελκύσει νέες επενδύσεις, πως θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και πως με τη μείωση του ρόλου, της παρέμβασης και του κόστους του Κράτους, θα οδηγηθεί σε ρυθμούς ανάπτυξης αντίστοιχους με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην ομιλία του ο Μανώλης Γραφάκος αναφέρθηκε αρχικά στο γιατί συμμετέχει ως Υποψήφιος στις Βουλευτικές Εκλογές, λέγοντας ότι πιστεύει πως η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει προς το καλύτερο και εκείνος να συμβάλλει, βοηθώντας τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε αυτήν την προσπάθεια.  Στάθηκε στην εμπειρία που έχει αποκτήσει από τη συμμετοχή του στα κοινά και την θητεία του Τοπική Αυτοδιοίκηση, λέγοντας ότι οι αυτοδιοικητικοί έχουν έναν ιδιαίτερο κώδικα επικοινωνίας με τους πολίτες, χτισμένο πάνω σε ειλικρινείς και ανθρώπινες σχέσεις, ένα κώδικα, που έχει ανάγκη σήμερα το Κοινοβούλιο.

Στη συνέχεια ανέλυσε το πως φθάσαμε εδώ λέγοντας πως η χώρα χρεωκόπησε για τέσσερεις βασικούς λόγους: α) τεράστια ελλείμματα στο ισοζύγιο των συναλλαγών με το εξωτερικό, ως αποτέλεσμα της πτώσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, β) υπέρμετρα διευρυμένος δημόσιος τομέας συντηρούμενος ως επί το πλείστον με δανεικά,γ) κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος και δ) σημαντική πτώση των επενδύσεων.

Για να βγει η Ελλάδα οριστικά από την κρίση και να αυξηθεί ο εθνικός μας πλούτος, ο Μανώλης Γραφάκος τόνισε πως απαιτείται να προσελκύσουμενέες επενδύσεις κατά κύριο λόγο από το εξωτερικό, να αυξήσουμε τις πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών προς το εξωτερικό και να αυξήσουμε τα έσοδα της χώρας από τον τουρισμό.  Παράλληλα απαιτείται συμμάζεμα των ελλειμμάτων στο Δημόσιο με αναδιοργάνωση και εξορθολογισμό του Κράτους.

Κλείνοντας, ο Μανώλης Γραφάκος τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να πάει και πάλι μπροστά υπό όρους,  με μία αυτοδύναμη Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα δέσει οριστικά τη χώρα στο άρμα της Ευρώπης, η οποία θα αποτελέσει «θεσμική ασπίδα και οικονομική ομπρέλα» για τη χώρα μας.

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, παίρνοντας το λόγο εξήρε την υπεύθυνη και σταθερή πορεία του Μανώλη Γραφάκουκαι αναφέρθηκε στη βοήθειά του για την προετοιμασία του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία είναι πανέτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, είπε ο κ. Χατζηδάκης και σημείωσε ότι ήδη είναι έτοιμα τα πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφιστούντους πρώτους μήνες διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, όπως το νομοσχέδιο για την παιδεία, τη δημόσια διοίκηση, τα φορολογικά και αρκετά ακόμη.  Τα νομοσχέδια αυτά θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια εφαρμογής ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών που θα έχει στόχο την προσέλκυση νέων επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει η χώρα να υιοθετήσει καλές ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές που πέτυχαν αλλού, να αλλάξει νοοτροπία και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο ως μία κανονική χώρα του πυρήνα της Ευρώπης.

Υποστήριξε τέλος, ότι υπάρχει η δυναμική, υπάρχουν οι προϋποθέσεις,υπάρχει η βούληση να αξιοποιήσει η χώρα μας τις ευκαιρίες που παγκοσμίως ανοίγονται, προκειμένου να πάψει να σέρνεται σε ύφεση και κρίση, και απαλλαγμένη από το λαϊκισμό, να εφαρμόσει πιστά σύγχρονες πολιτικέςγια τη νέα γενιά, για τους νέους ανθρώπους. Η εκδήλωση έκλεισε με διάλογο του Κωστή Χατζηδάκη και του Μανώλη Γραφάκου με τους παρευρισκόμενους.

Δελτίο Τύπου16-04-2019