Γυναίκα με γενετική μετάλλαξη που δεν νιώθει πόνο και άγχος

Η Τζο Κάμερον δεν μοιάζει στους υπολοίπους ανθρώπους. Η γυναίκα από την Βρετανία δεν νιώθει πόνο εξαιτίας μιας σπάνιας γενετικής μετάλλαξης, το κατάλαβε ότι ήταν διαφορετική στα 65 χρονο.

Στον κόσμο υπάρχουν μόνο η 71χρονη και άλλο ένα άτομο που έχουν αυτή την ιδιαιτερότητα. Δεν νιώθουν πόνο, άγχος ή φόβο. Η Τζο «βρήκε» την ιδιαιτερότητα της μέσα από ένα χειρουργείο που αναγκάστηκε να κάνει. Ο αναισθησιολόγος συνειδητοποίησε ότι κάτι «τρέχει», καθώς η ασθενής δεν ένιωθε το παραμικρό.

Ενώ οι γιατροί την είχαν προειδοποιήσει ότι μετά την επέμβαση θα πονούσε, εκείνη τους είπε ότι δε χρειαζόταν να της χορηγήσουν παυσίπονα. Έτσι οι γιατροί την παρέπεμψαν σε γενετιστές που ειδικεύονται στον πόνο στο UCL (University College London) αλλά και στο Oxford University, οι οποίοι και εντόπισαν την σπάνια γενετική μετάλλαξη.  «Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, συνειδητοποίησα πως δεν είχα καταλάβει το παραμικρό. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι κάτι ήταν διαφορετικό πάνω μου» δήλωσε η γυναίκα στο BBC ενώ είπε ακόμα και για την στιγμή που γέννησε «πολύ ευχάριστη και διασκεδαστική».

 

Παρά την πάθηση της δήλωσε για τον πόνο: «O πόνος είναι σημαντικός. Υπάρχει για κάποιον λόγο. Για να σε προειδοποιεί πως κάτι συμβαίνει». Εκτός από το γεγονός πως δεν νιώθει πόνο, η Κάμερον μπορεί να θεραπεύεται και πιο εύκολα.