Την παρουσίαση του βιβλίου «Έλα να παίξουμε μαζί» για παιδιά με ΔΕΠ-Υ προλόγισε η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μ. Πατούλη Σταυράκη

Την παρουσίαση του βιβλίου «Έλα να παίξουμε μαζί» της προέδρου του i-paidi και παιδοψυχαγωγού Μαριάννας Λαγουμίδη, ενός ανθρώπου που έχει αφιερώσει την επαγγελματική της διαδρομή στα παιδιά με διάσπαση προσοχής, προλόγισε η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και φιλόλογος εκπαιδευτικός Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη.

Αφού συνεχάρη την πρόεδρο του i-paidi για την προσφορά της στα παιδιά με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ), η κ. Πατούλη, μιλώντας για το βιβλίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε την αλήθεια γύρω από το θέμα, και να μπορούμε να αναγνωρίζουμε ένα παιδί με τα χαρακτηριστικά της ελλειμματικής προσοχής και πώς να το διαχειριστούμε, να το ενσωματώσουμε στις κοινωνικές δραστηριότητες, να το βοηθήσουμε να νιώσει ισότιμο μέλος της παιδικής κοινότητας.

Μέσα από το παιχνίδι, μέσα από στοχευμένα αναπτυξιακά εργαλεία, με υπομονή και επιμονή, μπορούμε να ενισχύσουμε τη δημιουργικότητα, τη συγκέντρωση, την επινοητικότητα σε ένα παιδί. Είναι αισιόδοξο να γνωρίζει κανείς ότι υπάρχουν λύσεις, ότι με την κατάλληλη επιμέλεια και καθοδήγηση μπορεί το παιδί να ξεπεράσει το πρόβλημά του. Σε αυτή τη βάση το βιβλίο «Έλα να παίξουμε» αποτελεί ένα χρήσιμο εγχειρίδιο και μαζί ένα εργαλείο για τα παιδιά και τους γονείς μέσα από το παιχνίδι να αντιμετωπίσουν με επιστημονικό και συστηματικό τρόπο τη ΔΕΠΥ ώστε παιδί και γονείς να βγουν νικητές.

Ως Όμιλος βρισκόμαστε στο πλευρό κάθε προσπάθειας που προωθεί ισότιμα το δικαίωμα της μάθησης και της αρμονικής κοινωνικοποίησης για όλα τα παιδιά. Σε αυτό το πλαίσιο των αρχών που υπηρετούμε με επίκεντρο την παιδεία, μαζί με το i-paidi θα ξεκινήσουμε από Σεπτέμβριο στα σχολεία του Αμαρουσίου μία εκστρατεία ενημέρωσης γονέων και εκπαιδευτικών αναφορικά με τη φυσιογνωμία και της συγκεκριμένης διαταραχής».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πεύκη, 19 Απριλίου 2019