Στο Χαλάνδρι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: «Θα στηρίξουμε γόνιμες ιδέες και σύγχρονες προτάσεις των Δήμων και σε συνεργασία μαζί τους θα καταπολεμήσουμε τις παθογένειες, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της ανάπτυξης» Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε Δήμους της Αθήνας προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα τρέχοντα τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, μετέβη σήμερα στο Χαλάνδρι.

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το Δημαρχείο όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από το Δήμαρχο Σίμο Ρούσσο για τα ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, το ΙΚΑ και το Αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Ακολούθως μετέβη στο Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Αλτσχάιμερ και περιόδευσε σε καταστήματα στο εμπορικό κέντρο του Χαλανδρίου.

Κατά  τη συζήτηση του με το Δήμαρχο Χαλανδρίου αναδείχθηκαν ως μείζονα προβλήματα της πόλης το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η ανάγκη κατασκευής χώρων στάθμευσης, η επιτάχυνση υλοποίησης των δομών για τη διαχείριση των απορριμμάτων, η ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής καθώς και η ανάγκη στήριξης του προγράμματος μεταστέγασης των Ρομά από την περιοχή.

«Ζητούμενο μία ισχυρή Περιφέρεια που να διεκδικεί λύσεις για τους πολίτες»

Ειδικότερα ο κ. Ρούσσος ενημέρωσε τον κ. Πατούλη πως μέχρι τα τέλη του 2019 θα έχουν ξεκινήσει τα έργα κατασκευής του νέου Δημαρχείου, μετά από σχετική μελέτη η οποία επικαιροποιήθηκε το 2018 και η οποία προβλέπει την κατασκευή δύο υπόγειων παρκινγκ, χωρητικότητας 160 θέσεων, που θα είναι προς χρήση και από τους πολίτες.

Σε ότι αφορά το ζήτημα των Ρομά που βρίσκονται στον καταυλισμό στο Κάτω Χαλάνδρι επισήμανε ότι είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα μεταστέγασης τους σε κατοικίες, μέσω επιδότησης ενοικίου. Όπως διευκρίνισε ήδη από τις 64 οικογένειες έχουν μεταστεγαστεί οι 12 και πρόσθεση πως χρειάζεται τη στήριξη της Περιφέρειας για την ολοκλήρωση του προγράμματος, παράλληλα με τις δράσεις κοινωνικής ένταξης, καθώς η υπάρχουσα κατάσταση είναι επιβαρυντική τόσο για τους Ρομά, όσο και για τους ιδιοκτήτες της περιοχής που δεν έχουν πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους.

Επιπρόσθετα ο κ. Ρούσσος επισήμανε ότι υπάρχει ζήτημα με την οδό Κόδρου, όπου καταλήγει το ρέμα Σαρανταπόρου, η οποία πλημμυρίζει σε κάθε βροχόπτωση και σημείωσε πως απαιτείται η επιτάχυνση υλοποίησης των έργων αποκατάστασης των κακοτεχνιών, διαπλάτυνσης του αγωγού υπογείως της Κηφισίας καθώς και διαπλάτυνση του ρέματος της Φιλοθέης.

Σε ότι αφορά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων υπογράμμισε πως ο Δήμος εφαρμόζει πιλοτικά με επιτυχία σε συνοικία του Χαλανδρίου ένα σχέδιο διαχείρισης με έμφαση στην ανακύκλωση, την ξεχωριστή διαλογή αποβλήτων και ξήρανσης και μετατροπής τους σε άλλα προϊόντα, τονίζοντας πως αν εφαρμοστεί σε όλη την πόλη το ποσοστό απορριμμάτων που θα οδηγούνται στην ταφή θα είναι μόλις 10 %. Παράλληλα τόνισε πως το κρίσιμο θέμα είναι η καθυστέρηση της διαδικασίας των χωροθετήσεων και πρόσθεσε πως ο Δήμος έχει αποκτήσει δύο χώρους, έναν 6.5 στρέμματα για τη στέγαση του αμαξοστασίου που τώρα βρίσκεται πλησίον του κολυμβητηρίου και ένα χώρο για τη διαχείριση των κλαδεμάτων.

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση του ο Δήμαρχος Χαλανδρίου σημείωσε πως ο Δήμος χρειάζεται τη στήριξη για τη δημιουργία πολιτιστικού πολυχώρου σε κτίριο 3.300 τ.μ που αγόρασε, ενώ εστίασε στην ανάγκη ένταξης στο σχέδιο πόλης περιοχής του Χαλανδρίου έκτασης 1.100 στρεμμάτων, η οποία  γειτνιάζει με τρεις σταθμούς του μετρό.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι στο προγραμματικό του σχεδιασμό τα ζητήματα της διευθέτησης των ομβρίων υδάτων και την διαχείρισης των απορριμμάτων είναι απόλυτης προτεραιότητας και υπογράμμισε ότι για την ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτείται μία ισχυρή διοίκηση στην περιφέρεια που θα διεκδικεί δυναμικά από τη νομοθετική εξουσία λύσεις, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. «Θα στηρίξουμε γόνιμες ιδέες και σύγχρονες προτάσεις των Δήμων και σε συνεργασία θα καταπολεμήσουμε τις παθογένειες» τόνισε.

«Προτεραιότητα τα προγράμματα πρόληψης υγείας»

Ακολούθως ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το ΙΚΑ της περιοχής όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του από τη διοίκηση και το νοσηλευτικό προσωπικό. Όπως επισήμανε η προάσπιση του λειτουργήματος των ιατρών είναι προτεραιότητα, ταυτόχρονα με την ενίσχυση των προγραμμάτων πρόληψης υγείας. Κατά την επίσκεψη του στο Αστυνομικό τμήμα υπογράμμισε πως μέσω της αξιοποίησης προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, θα προωθήσει την επιδότηση αγοράς οχημάτων και άλλων μέσω που απαιτούνται για την αναβάθμιση του κοινωνικού και κατασταλτικού έργου της αστυνομίας προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Την υπόσχεση πως θα συνεχιστεί η παροχή ιατροφαρμακευτικού υλικού από τον ΙΣΑ σε συνεργασία με την Αποστολή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών προς το Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Αλτσχάιμερ έδωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κατά την επίσκεψη του εκεί, επισημαίνοντας πως η στήριξη όλων των δομών ανακούφισης αυτών των ανθρώπων είναι προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Χαλάνδρι ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε την εκκλησία του Αγ. Αντωνίου όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πατέρα Ιγνάτιο, Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μονής Πεντέλης σχετικά με το ζήτημα της ολοκλήρωσης ανάγερσης του νέου Ναού, καθώς υπάρχει πρόβλημα με τους όρους δόμησης, με δεδομένο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διευθέτηση του ρέματος επί της οδού Μπακογιάννη.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι θα δημιουργηθεί στην Περιφέρεια γραφείο διευθέτησης ρεμάτων προκειμένου να επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής. Παράλληλα διαμήνυσε στον Πατέρα Ιγνάτιο πως προτεραιότητα είναι σε συνεργασία της Περιφέρειας με την Εκκλησία να δημιουργηθεί ένα δίκτυο πολιτισμού, αθλητισμού και εκπαίδευσης προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους νέους να παραμείνουν και να δραστηριοποιούνται στις γειτονιές που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Κατά την επίσκεψη του ο κ. Πατούλης συνοδευόταν από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού Νέα Αρχή για την Αττική.