“Σε παρουσιάσεις βιβλίων συμπολιτών λογοτεχνών ο Δήμαρχος”

Σε παρουσιάσεις βιβλίων τοπικών λογοτεχνών βρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- ΠεύκηςΤάσος Μαυρίδης τη Δευτέρα 15 Απριλίου.

Ο κ. Μαυρίδης έδωσε το παρών στην παρουσίαση της πρώτης ποιητικής έκδοσης της Ευμορφίας Καλύβα  «Εκμαγείων μου “σπαράγματα”», που πραγματοποιήθηκε στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο», στο Μαρούσι. Για το βιβλίο της ποιήτριας από τη Λυκόβρυση μίλησαν ο πρώην Δήμαρχος Λυκόβρυσης-ΠεύκηςΔημήτρης Φωκιανόςκαι ο ποιητής και Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών Ηλίας Παπακωνσταντίνου. Ενώ παρεμβάσεις έκαναν η Επίκουρη Καθηγήτρια Κατερίνα Κούλη και ο φιλόλογος Νίκος Σταθόπουλος (φιλόλογος). Διαβάστηκαν ποιήματα από τη συλλογή, ενώ συνόδευσε με πιάνο και τραγούδι  οΓιώργος Λουτσέτης.

 

Ο Δήμαρχος βρέθηκε επίσης στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πευκιώτη Χρήστου Χρήστου με τίτλο: “Μια Ζωή σαν Παραμύθι”, που συνδιοργάνωσαν στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» το ΠΕ.Α.Π., ο Σύλλογος Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης “ΙΩΝΙΑ” και οι Εκδόσεις ΙΑΜΒΟΣ. Ομιλητές ήταν η δημοσιογράφος MπέλλαΜυλοπούλου και η συγγραφέας- εκπαιδευτικός Βάσω Χρήστου.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά συμμετέχω σε παρουσιάσεις βιβλίων, αλλά αυτή τη φορά η χαρά ήταν μεγαλύτερη καθώς βρέθηκα στην παρουσίαση μιας ποιήτριας από τη Λυκόβρυση και ενός συγγραφέα από την Πεύκη. Εξαιρετικές παρουσιάσεις, με εξαιρετικούς ομιλητές για ενδιαφέροντα βιβλία. Εύχομαι να είναι καλοτάξιδα και να έχουμε πολλές τέτοιες ευκαιρίες συνάντησης, καθώς ως Δήμος προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στους λογοτέχνες με κάθε τρόπο».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λυκόβρυση – Πεύκη, 18 Απριλίου 2019