Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων στήριξε την Ολυμπιακή διάσταση και το κοινωνικό πρόσωπο προσφοράς των 6ων Αγωγών Δρόμου «Σπύρος Λούης»- OlympiansRun International

Μέλη και φίλοι του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίωνμοιράστηκαν τον «παλμό» του Ολυμπιονίκη συμμετέχοντας στους 6ους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» – OlympiansRunInternational, μετην Πρόεδρο του Ομίλου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη,να δίνει πρώτη το παράδειγμα.

Η κ. Πατούλη, με την ευκαιρία της παρουσίας της συμμετείχε, επίσης, στις απονομές μεταλλίων στις νικήτριες του αγώνα των 10 χλμ. και στον «οικογενειακό» αγώνα των 2,5 χλμ. γιαμικρούς και μεγάλους.

Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων στήριξε τη φετινή, έκτη αθλητική γιορτή- θεσμό στη γενέτειρα του Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη Μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη,τιμώντας τον Ολυμπιακό άθλο του. Στη βάση της προαγωγής υψηλών ιδανικών όπως τα ιδεώδη του Ολυμπισμού και της προσφοράς στον άνθρωπο που υπηρετεί ο Όμιλος, αλλά και της συνεργασίας του με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», στήριξε τον κοινωνικό προσανατολισμό των Αγώνων Δρόμου και παράλληλα το έργο του Συλλόγου.

Η κ.Πατούλη Σταυράκη, μοιράστηκε μαζί με παιδιά και ενήλικες όλων των ηλικιών τη χαρά του να αγωνίζεσαι για έναν κοινωνικό σκοπό, συμμετέχοντας στον αγώνα των 2,5 χλμ.

«Συγχαίρουμε κάθε συμπολίτη μας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ομίλου μας και συμμετείχε σε αυτόν τον αγώνα ζωής, Ολυμπιακού ιδεώδους, κοινωνικής προσφοράς και ενίσχυσης του έργου του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».

Όλοι μαζί μέσα από τη συμμετοχή μας γίναμε αγγελιαφόροι του μηνύματος της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της προσφοράς στον συνάνθρωπο, απλώσαμε το χέρι στους συμπολίτες μας που μας χρειάζονται οραματιζόμενοι μία κοινωνία ανθρωπιάς. Συναγωνιζόμενοιμε Ολυμπιονίκες, Έλληνες και ξένους αθλητές,μοιραστήκαμε τη χαρά και το μεγαλείο της Ολυμπιακής νίκης που κάθε αθλητής τέτοιου μεγέθους βιώνει αποτελώντας για όλους εμάς πρότυποάοκνηςπροσπάθειας, επιμονής και προσωπικώνστοχεύσεων.

Όταν μία αθλητική διοργάνωση όπως η συγκεκριμένη πλαισιώνεται απόπρωταθλητές παγκοσμίου αναγνώρισης όπως ο ΛευτέρηςΠετρούνιας,και ηΜαρία Πολύζου, που είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε από κοντά, μεταφέρει σε όλους μας, και ιδιαίτερα στα παιδιά και στους νέους μας, το μήνυμα ότι μέσα από την ατομική και συλλογική προσπάθεια έρχεται η κατάκτησηυψηλών στόχων και ιδανικών,η πρόοδος, η αριστεία, η προοπτικήμιας κοινωνίας».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πεύκη, 15 Απριλίου 2019