1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σύνολο 1 εκατ. ευρώ από χρηματοδοτήσεις του προγράμματος Φιλόδημος έχει εξασφαλίσει έως τώρα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, τα οποία έχει επενδύσει σε έργα αναβάθμισης των υποδομών της πόλης και την ενίσχυση του μηχανισμού των δημοτικών υπηρεσιών.

 

Το Υπουργείο Εσωτερικών έβγαλε στον «αέρα» του διαδικτύου την καινούργια πλατφόρμα για το πρόγραμμα, filodimos.ypes.gr, από όπου όλοι οι φορείς και οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για πόσα και ποια έργα εντάσσει κάθε δήμος. Στην ενότητα για τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής φαίνεται η ένταξη και των τριών προτάσεων που έχει καταθέσει η δημοτική αρχή:

– Χρηματοδότηση 300.000 ευρώ για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών της πόλης

– Χρηματοδότηση 205.000 ευρώ για την προμήθεια μηχανημάτων έργου

– Χρηματοδότηση 500.000 ευρώ για την συντήρηση των σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων του Ηρακλείου.

«Με σοβαρό σχέδιο και προγραμματισμό διεκδικούμε κάθε διαθέσιμο πρόγραμμα χρηματοδότησης προκειμένου να κάνουμε την πόλη μας κάθε ημέρα καλύτερη, εξοικονομώντας, παράλληλα, χρήματα των δημοτών μας.

Έτσι, έχουμε καταφέρει αυτά τα χρόνια να κάνουμε έργο σε κάθε γειτονιά, προχωρώντας την ίδια στιγμή στις μεγαλύτερες μειώσεις δημοτικών τελών και τροφείων στους παιδικούς σταθμούς που έχουν γίνει ποτέ στον Δήμο», σχολιάζει ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος.