Ομιλία στην Αγία Παρασκευή πραγματοποίησε ο Υποψήφιος Βουλευτής στο Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών Μανώλης Γραφάκος

Ομιλία στην Αγία Παρασκευή πραγματοποίησε ο Υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. στο Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθήνας και πρώην Δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος  την Κυριακή 31 Μαρτίου στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Χώρου «Σταύρος  Κώτσης» του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Η ομιλία του Μανώλη  Γραφάκου είχε ως θέμα «Μικρότερο Κράτος για μεγαλύτερη ανάπτυξη». Στην αρχή της ομιλίας του εξήγησε τους λόγους που η χώρα βρέθηκε ένα βήμα από τη χρεωκοπία και τόνισε ότι τις παθογένειες που οδήγησαν στη μείωση των εισοδημάτων των Ελλήνων, ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα τις διατηρεί, άρα η επόμενη Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πρέπει να τις άρει.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους λόγους για τους οποίους το μεγάλο και κοστοβόρο κράτος εμποδίζει την ανάπτυξη. Υποστήριξε ότι η υπέρμετρη γραφειοκρατία, η δυσβάσταχτη και αλόγιστη φορολόγηση και το κόστος εισφορών και ενέργειας, εμποδίζει να γίνονται νέες επενδύσεις στην Ελλάδα και τις επιχειρήσεις της χώρας μας να είναι ανταγωνιστικές στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Μανώλης Γραφάκος στην ανάγκη μίας σοβαρής μεταρρύθμισης στην Παιδεία με την απελευθέρωση των Πανεπιστημίων από τον κρατισμό και φυσικά την πρόβλεψη για ίδρυση και μη κρατικών Πανεπιστημίων. Τα Πανεπιστήμια πρέπει να είναι κοντά στην αγορά και να προάγουν την έρευνα, που με τη σειρά της θα οδηγήσει σε καινοτομία και αύξηση ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων.

Στη συνέχεια ο Μανώλης Γραφάκος αναφέρθηκε στο μεγάλο «αγκάθι» της ελληνικής οικονομίας το ασφαλιστικό, λέγοντας ότι αποτέλεσε ένα από τα βασικά αίτια της οικονομικής κρίσης, δεδομένου ότι τα ελλείματά του επιδοτήθηκαν συστηματικά από το Κράτος. Υποστήριξε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ για τη μετάβαση από το αναδιανεμητικό σύστημα στο κεφαλαιοποιητικό το οποίο είναι πιο απλό, πιο δίκαιο, πιο κατανοητό και αξιόπιστο.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Μανώλης Γραφάκος ανέλυσε για ποιο λόγο είναι αισιόδοξος ότι η χώρα θα επιτύχει τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ νέων επενδύσεων σε 4 χρόνια που θα αυξήσουν σημαντικά την απασχόληση στη χώρα μας, αλλά και το επίπεδο του εθνικού πλούτου. Σημείωσε ότι η χώρα είχε το 2007 επενδύσεις 63 δισ. ευρώ, όταν ο Παγκόσμιος πλούτος ήταν κατά πολύ λιγότερος. Σήμερα οι επενδύσεις είναι μόλις 20 δις. ευρώ και η αύξησή τους είναι ο πρώτος στόχος της επόμενης Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος όμως που περνά μέσα από τη μείωση του κράτους.

Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν οι πρώην Δήμαρχοι Αγίας Παρασκευής Αντώνης Σιδέρης και Βασίλης Ζορμπας, που θα είναι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Μουστόγιαννης Αλέξης και Γιώργος Οικονόμου και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το Γιώργο Πατούλη, Γιάννης Σιδέρης.

Δελτίο Τύπου 04-04-2019