Το μήνυμα ότι ο παιδικός καρκίνος θεραπεύεται με παράλληλο κάλεσμα συμμετοχής όλων στη μάχη αυτή, μετέφερε η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, σε εκδήλωση στον Ι.Ν Αγίου Ελευθερίου

Ως μία πολύ καλή ευκαιρία για να γνωρίσουν όλοι καλύτερα τα δεδομένα σχετικά με τον παιδικό καρκίνο,και πώς η κοινωνία μας μπορεί να συμβάλλει στην ανακούφιση των παιδιών αυτών και να γίνει σύμμαχός τους στον αγώνα που δίνουν για τη ζωή, προλόγισε η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων την εκδήλωση«Παιδικός καρκίνος.

Δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινωνίας – νέων» που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στο Μαρούσι. Παράλληλα, αναφέρθηκε εκτενώς, εξαίροντας το σπουδαίο πολυδιάστατο έργο που επιτελεί η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, στον αγώνα για τη θεραπεία των παιδιών με καρκίνο.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της στην εκδήλωση, η κ. Πατούλη, διατύπωσε τη βούληση του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων να σταθεί ουσιαστικά δίπλα στα παιδιά με καρκίνο στη μάχη αυτή που δίνουν τα παιδιά αυτά για να κερδίσουν το δικαίωμά τους στη ζωή.

«Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι στη χώρα μας περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται κάθε χρόνο από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Ταυτόχρονα, όμως, οκτώ στα δέκα παιδιά που εμφανίζουν σήμερα λευχαιμία θεραπεύονται και αυτό είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα που θα πρέπει να συγκρατήσουμε.Ως άνθρωποι και ως πολίτες έχουμε ηθικό χρέος να ενισχύσουμε την προσπάθεια για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου μέσα από μία σειρά από πρωτοβουλίες, ατομικές και συλλογικές.

Η δική μας στόχευση ως Όμιλος είναι να προωθήσουμε τις αξίες του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της προσφοράς στον Συνάνθρωπο μέσα από στοχευμένες ενέργειες. Απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα στην κοινωνία να ενεργοποιήσει τα ανθρωπιστικά της αντανακλαστικά με διακύβευμα τη σωτηρία παιδικών ανθρώπινων ζωών και να γίνουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών, κοινωνοί και συμμέτοχοι του μεγαλόπνοου οράματος και ανθρωπιστικού στόχου που υπηρετεί ο Σύλλογος “Όραμα Ελπίδας”. Στην προσπάθεια αυτή όλοι μας και καθένας ξεχωριστά μπορούμε να αφήσουμε το δικό μας στίγμα».

Η κ. Πατούλη, συνεχάρη, επίσης, τους διοργανωτές για την αξιέπαινη πρωτοβουλία και την επιλογή του χώρουτης εκδήλωσης που υπέβαλε τους παρευρισκομένους σε μία διάθεση ευαισθητοποίησης και προσφοράς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πεύκη, 02 Απριλίου 2019