ΚΕΔΕ: Δεν γνωρίζουμε πώς θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές -Ζητά διευκρινιστική εγκύκλιο 27 Μαρτίου 2019 

Την άμεση έκδοση της σχετικής εγκυκλίου που θα διευκρινίζει σαφώς το νομοθετικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο θα διεξαχθούν οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, ζήτησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα, επισημάνθηκε πως οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ακυβερνησίας των Δήμων που δημιουργεί το εκλογικό σύστημα.

«Δεν είναι δυνατόν, μόλις δύο μήνες πριν, να μην γνωρίζουμε πώς θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προβεί στην έκδοση της διευκρινιστικής εγκυκλίου προκειμένου να μην υπάρχουν παρερμηνείες και να γνωρίζουν οι υποψήφιοι επακριβώς τι ορίζει το νομοθετικό πλαίσιο.

Συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό καθεστώς αιρετών

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΕ βρέθηκαν και ζητήματα που σχετίζονται με συγκεκριμένες κατηγορίες αιρετών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε ότι αφορά το συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό τους καθεστώς.

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Κ. Τζανακούλη, αποφασίστηκε η σύνταξη υπομνήματος το οποίο θα συμπεριλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις που χρήζουν περαιτέρω διευκρινίσεων και νομοθετικών προβλέψεων.

Το κείμενο θα αποτελέσει τη βάση συζήτησης διαπαραταξιακής επιτροπής της ΚΕΔΕ προκειμένου στη συνέχεια να οριστεί σχετική συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, με στόχο της εξεύρεση λύσεων για τους αιρετούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Πηγή : aftodioikisi.gr