Γ. Καραμέρος: Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας, μεικτές περιπολίες με ΕΛ.ΑΣ

Γ. Καραμέρος: Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας, μεικτές περιπολίες με ΕΛ.ΑΣ και νέο σχέδιο με δέσμη μέτρων μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου & Υπουργείου για το ζήτημα της ασφάλειας

«Το πρόβλημα της ασφάλειας καθιστά αναγκαίο ένα νέο πρωτόκολλο για την ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας σε όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου μεταξύ του Δήμου μας, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας που θα εξειδικεύει τις πρωτοβουλίες τις δράσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες των τριών Φορέων».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Καραμέρος ως προτεραιότητα του συνδυασμού # Ενωμένο Μαρούσι για την ασφάλεια στην πόλη μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής, κ. Δημήτρη Παντελή.

Βάσει των όσων συζητήθηκαν μέσω του σχεδιασμού και των δράσεων που θα προωθούνται από το πρωτόκολλο θα επιχειρείται:

η αποτελεσματικότερη παρέμβαση και αντιμετώπιση θεμάτων αστυνομικού χαρακτήρα που απασχολούν το Μαρούσι

η συνεργασία ΕΛ.ΑΣ με τη Δημοτική Αστυνομία Αμαρουσίου που θα επανασυσταθεί από τη νέα διοίκηση

η επαναφορά από την ΕΛ.ΑΣ του Αστυνομικού της Γειτονιάς στο Μαρούσι με δέκα αστυνομικούς και οι μεικτές περιπολίες με τη νέα Δημοτική Αστυνομία.

η περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου προστασίας, ασφάλειας και εξυπηρέτησης των πολιτών του Δήμου με την μεταφορά του αστυνομικού τμήματος σε κεντρικότερο σημείο.

η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών με περιπολίες σε κεντρικά σημεία (και με αστυνομικούς με ποδήλατα) και απόμερα σημεία, καλύτερο φωτισμό κ.λπ.

ο προγραμματισμός κοινών δράσεων και συμβουλευτική υποστήριξη και ενημέρωση των αρμοδίων εμπλεκομένων Υπηρεσιών.

η πρόληψη και η αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών που προκαλούνται από τις υπερτοπικές χρήσεις και τους επισκέπτες ιδίως σε πολυσύχναστα σημεία και περιοχές του Δήμου όπως στις γειτονιές του υπερτοπικού κέντρου, μέσω ελέγχων κ.λπ.

η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών με την πραγματοποίηση ημερίδων σε Κ.Α.Π.Η., σχολεία κ.λπ. και η συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα τους, όπως η σωστή οδηγική συμπεριφορά και η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, η προστασία από ηλεκτρονικές απάτες κ.λπ.

Από την πλευρά του Δήμου Αμαρουσίου και με σκοπό την ενίσχυση και εδραίωση της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας θα προβλέπεται η διευκόλυνση του έργου και της δράσης των τοπικών Αστυνομικών Αρχών, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γ. Καραμέρος συμπλήρωσε πως «στόχος μας αν μας επιλέξουν οι Δημότες για διοίκηση στον Δήμο είναι να κατοχυρώσουμε το αίσθημα ασφάλειας σε διαρκή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ για τους Δημότες που αισθάνονται απειλή από την εγκληματικότητα για την ζωή και την περιουσία τους».

Πηγή : voreini.gr