Στον Κορυδαλλό ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: ««Η Αττική έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει κύριος μοχλός ανάπτυξης της χώρας. Όλοι μαζί πάμε δυνατά για να κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή στις ζωές μας» Τον Δήμο Κορυδαλλού επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί στους Δήμους της Αττικής προκειμένου να συζητήσει με τις τοπικές αρχές, φορείς, πολίτες και να ακούσει προτάσεις για την επίλυση όλων των ζητημάτων που χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας  του κ. Πατούλη ήταν το Δημαρχείο της πόλης όπου είχε ενημερωτική συνάντηση  με το Δήμαρχο Σ. Κασιμάτη, παρουσία δημοτικών συμβούλων. Κατά τη συζήτηση ο Δήμαρχος εστίασε στην ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του αγωγού ομβρίων υδάτων στη Γρηγορίου Λαμπράκη- από το Γ. Νεκροταφείο έως και το Γήπεδο του Ιωνικού-, επισημαίνοντας ότι με την ολοκλήρωση του, ενισχύεται η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης κατά 80%. Όπως ανέφερε την περίοδο των βροχοπτώσεων τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι έντονα και σημείωσε πως ενώ η σχετική μελέτη δημοπρατήθηκε το 2015, ανατέθηκε τρία χρόνια μετά, δηλαδή τον Απρίλιο του 2018.

Επιπρόσθετα ο κ. Κασιμάτης υπογράμμισε πως προτεραιότητα για την περιοχή είναι η απομάκρυνση των φυλακών, με στόχο την αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης και τη διεύρυνση των αναπτυξιακών της προοπτικών. Ειδικότερα τόνισε πως απαιτείται η επιτάχυνση ολοκλήρωσης των ειδικών χωροταξικών σχεδίων προκειμένου να οριστεί ένα τελικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Παράλληλα τέθηκε και ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που σχετίζεται με την αξιοποίηση έκτασης 115 στρεμμάτων για την υλοποίηση αθλητικών υποδομών, με έμφαση στην κατασκευή σύγχρονου γηπέδου στίβου, το οποίο δεν διαθέτει η Αττική, ενώ έγινε αναφορά και στη σημασία κατασκευής του κολυμβητηρίου, ένα έργο που είναι σε εξέλιξη. Αναπτυξιακή ανάσα στην πόλη θα δώσει και η έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων του Μετρό, ωστόσο όπως επισημάνθηκε από φορείς απαιτείται πρόβλεψη για χώρους στάθμευσης και συγκοινωνιακής διασύνδεσης με περιοχές της πόλης.

«Από τις τοπικές κοινωνίες θα ξεκινήσει η εθνική ανάπτυξη»

Την απομάκρυνση των φυλακών αλλά και την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών της περιοχής χαρακτήρισε ζήτημα προτεραιότητας ο κ. Πατούλης επισημαίνοντας πως πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών αλλά και για να έχουν κίνητρα να μένουν οι νέοι και να δραστηριοποιούνται στις γειτονιές που γεννήθηκαν και ζουν. Επιπρόσθετα ανέφερε πως τα ζητήματα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και της αντιπλημμυρικής θωράκισης των Δήμων της Αττικής απαιτούν άμεσες και ριζικές λύσεις χωρίς χρονοτριβές. «Για όλα αυτά τα ζητήματα θα υπάρξει στρατηγικός σχεδιασμός, μέσα από τη συνεχή και γόνιμη συνεργασία της Περιφέρειας και με τους 66 Δήμους της Αττικής η οποία θα συντονίζεται από μία κοινή επιτροπή που θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα ενώ στα σχέδια μας είναι η δημιουργία γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την ταχύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων» ανέφερε.

Εικόνα αφυδάτωσης στο παλαιό ΙΚΑ Κορυδαλλού

Ακολούθως ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε εμπορικά καταστήματα σε κεντρικούς δρόμους του Κορυδαλλού όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από πολίτες και εμπόρους για τα προβλήματα στην περιοχή και στη συνέχεια μετέβη στο παλαιό ΙΚΑ Κορυδαλλού όπου, όπως ενημερώθηκε από το προσωπικό, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του καθώς είναι υποστελεχωμένο. Όπως του επισημάνθηκε μόλις δύο ιατροί εξυπηρετούν χιλιάδες πολίτες. Απαράδεκτη χαρακτήρισε την εικόνα ο κ. Πατούλης και τόνισε πως η ενίσχυση των κέντρων υγείας των Δήμων με έμφαση στην πρόληψη, είναι ψηλά στον προγραμματικό του σχεδιασμό.

Κατά την περιοδεία του κ. Πατούλης συναντήθηκε και με τους υποψήφιους Δημάρχους της πόλης Ν.Χουρσαλά και Γ.Δημόπουλο με τους οποίους και συζήτησε για τα τοπικά ζητήματα της πόλης, με επίκεντρο την κακή κατάσταση των δρόμων αλλά και τις κακοτεχνίες που δεν έχουν αποκατασταθεί  στο γήπεδο Κορυδαλλού.

«Θα εργαστούμε άοκνα για να βάλουμε τέλος στις παθογένειες»

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στον Κορυδαλλό ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής συναντήθηκε με τοπικούς φορείς της πόλης, παρουσία του βουλευτή της ΝΔ Ι. Τραγάκη και υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων.

«Ξεκινήσαμε την επίσημη προεκλογική μας εκστρατεία από ένα σημαντικό Δήμο με σημαντικές προοπτικές» υπογράμμισε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Θα αξιοποιήσουμε την πολύχρονη αυτοδιοικητική μας εμπειρία για να βάλουμε ένα τέλος στις χρόνιες παθογένειες, που έχουν αφήσει την Αττική κολλημένη στο χθες. Έχουμε τη βούληση να δουλέψουμε άοκνα για να φέρουμε ευημερία στις τοπικές μας κοινωνίες. Η Αττική έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει κύριος μοχλός ανάπτυξης της χώρας και θα εργαστούμε όλοι για να κάνουμε μία ουσιαστική επανεκκίνηση, μία νέα ουσιαστική αρχή στη Μητροπολιτική Περιφέρεια».