“Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή γιορτάστηκε η Εθνική Γιορτή της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης”

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή γιορτάστηκε η Εθνική Γιορτή της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από την Παρασκευή και το Σάββατο 23/3 και 24/3 με τον σημαιοστολισμό της πόλης και τις εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία.

Την ημέρα της Εθνικής Επετείου, αρχικά έλαβε χώρα η δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας στη Λυκόβρυση, η επιμνημόσυνη δέηση, ο πανηγυρικός λόγος από την εκπαιδευτικό και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γεωργία Ποριώτου, η κατάθεση στεφάνων από σχολεία και φορείς της Δημοτικής Κοινότητας Λυκόβρυσης, και η παρέλαση επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη.

Στη συνέχεια ακολούθησε η Δοξολογία στον Ι. Ν. του Αγίου Παντελεήμονα στην Πεύκη, η επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου, ο πανηγυρικός λόγος από τον εκπαιδευτικό Γεώργιο Γεωργόπουλο και η κατάθεση στεφάνων από σχολεία και φορείς της Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης. Μετά την παρέλαση επί της Λεωφόρου Ειρήνης, ακολούθησαν εορταστικές εκδηλώσεις στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Χρόνια Πολλά σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα! Γιορτάσαμε μετην πρέπουσα λαμπρότητα την επέτειο της 25ης Μαρτίου και στις δύο Κοινότητες του Δήμου μας.

Με αίσθημα ευθύνης τιμούμε το ένδοξο παρελθόν της Πατρίδας μας και των Ηρώων μας. Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να παραχαράξει την ένδοξη ιστορία μας ούτε να προδώσει τις αξίες και τα ιδανικά μιας μακραίωνης και ένδοξης Ελληνικής Ιστορίας ενός Ελληνικού Έθνους γεμάτη με αγώνες ηρώων που το αίμα τους ανά τους αιώνας θα παραμένει ζωντανό για να μη λησμονούμε. Δεν ξεχνούμε τις Ρίζες μας και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα!»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λυκόβρυση – Πεύκη, 27 Μαρτίου 2019