Η επαναστατική συσκευή που καλλιεργεί στην κουζίνα σου 90 φρούτα και λαχανικά

Σε ελάχιστο χώρο, με μικρή κατανάλωση ρεύματος, χωρίς να απαιτεί καν πότισμα.

Θα μπορούσες να φανταστείς να καλλιεργείς στην κουζίνα σου 90 φρούτα και λαχανικά ταυτόχρονα, χωρίς ιδιαίτερη περιποίηση και χωρίς να χρειαστεί να διαθέσεις πολλά τετραγωνικά; Κι όμως αυτό το φαινομενικά εξωπραγματικό όνειρο υλοποιήθηκε χάρη σε μια επαναστατική συσκευή.

 Η ΟGarden είναι ουσιαστικά ένα αυτοποτιζόμενο περιβόλι εσωτερικού χώρου, για φρούτα, λαχανικά και βότανα. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ είναι να το βάλεις στην πρίζα και να δεις τα δικά σου προϊόντα να μεγαλώνουν. Να τα κόψεις την κατάλληλη στιγμή, ολόφρεσκα και βιολογικά, και να τα φέρεις στο τραπέζι σου.

Αυτή η ιδέα χρηματοδοτήθηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία το 2016 από το Kickstarter. Τώρα επιστρέφει ανανεωμένη, ως OGarden Smart, διαθέσιμη μέσα από την ίδια πλατφόρμα crowdfunding για προπαραγγελίες. Εμπνευστές της, οι Pierre Nibart και Pierre-Etienne Bourget που αναζητούσαν μια τεχνολογία η οποία θα έκανε τη ζωή μας πιο υγιεινή και θα ωφελούσε το περιβάλλον. Η διαφορά του OGarden Smart από το προηγούμενο μοντέλο, του 2016;

Είναι αυτοποτιζόμενο, δηλαδή γεμίζεις τη δεξαμενή του νερού μόλις μία φορά την εβδομάδα. Το φως παρέχεται από LEDs χαμηλής κατανάλωσης, καλύπτοντας τις ανάγκες των φυτών χωρίς να επιβαρύνει τον λογαριασμό του ρεύματος.

Στο περιβόλι εσωτερικού χώρου OGarden, γεμίζεις τη δεξαμενή του νερού μόλις μία φορά την εβδομάδα. Το φως παρέχεται από LEDs χαμηλής κατανάλωσης, καλύπτοντας τις ανάγκες των φυτών χωρίς να επιβαρύνει τον λογαριασμό του ρεύματος.

Η συσκευή διαθέτει 60 υποδοχές για διαφορετικά φυτά εσωτερικά και ακόμα 30 στο κάτω μέρος, ώστε να μπορείς να καλλιεργήσεις μια τεράστια ποικιλία προϊόντων.

Μπορείς να εφοδιαστείς ακόμα και τους σπόρους από την εταιρεία OGarden, μέσα από μια μεγάλη γκάμα η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δυόσμο, κρεμμύδι, φράουλες, ντοματίνια και βασιλικό.