Tην Αγία Παρασκευή επισκέφτηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Tην Αγία Παρασκευή επισκέφτηκε  στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Νέα Αρχή  για την  Αττική, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης περπάτησε στο κέντρο της πόλης, συνομίλησε με κατοίκους και επιχειρηματίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ κατέληξε στο δημαρχείο, όπου συνάντησε τον δήμαρχο,  Γιάννη Σταθόπουλο,  για να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα του Δήμου.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το δημαρχείο ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε:

Με την εμπιστοσύνη των πολιτών θα αλλάξουμε όλοι μαζί την Αττική. Τα χρήματα που προορίζονται για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών πρέπει επιτέλους να τύχουν καλύτερης διαχείρισης. Η προσπάθεια που ξεκινάμε μας αφορά όλους! Θα σηκώσουμε τα μανίκια από την πρώτη κιόλας μέρα και θα δουλέψουμε για μία νέα ουσιαστική επανεκκίνηση της Αττικής μας! #neaarxiattiki

Το κύριο θέμα  που συζητήθηκε στην συνάντηση ήταν η ανάγκη δημιουργίας αθλητικού κέντρου στα Πευκάκια σε μία έκταση 23 στρεμμάτων, ένα έργο για το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία μελέτη, την ενίσχυση πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών στο πάρκο Σ. Κώτσης, με έμφαση στην κατασκευή υπαίθριου θεάτρου, αλλά και στην κατασκευή κολυμβητηρίου. Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος πρόκειται για αίτημα που χρονολογείται από το 1988, αλλά μέχρι στιγμής έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό 40%. Στο επίκεντρο βρέθηκε και το θέμα της στέγασης του Δημαρχείου σε ένα νέο χώρο καλύτερων προδιαγραφών, με στόχο την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Παράλληλα τέθηκε το θέμα της επιτάχυνσης των έργων διευθέτησης των όμβριων υδάτων καθώς προκύπτουν προβλήματα στην πόλη από τον όγκο των νερών που κατεβαίνει από τον Υμηττό και τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας δικτύου των όμορων Δήμων για τη συντήρηση πρασίνου στον Υμηττό ενώ όπως υπογραμμίστηκε απαιτούνται έργα ασφαλτοστρώσεων για τη βελτίωση του οδικού δικτύου.

Ο  Γ. Πατούλης συναντήθηκε  με  εκπροσώπους τοπικών φορέων και εμπορικών συλλόγων

Ο  κ. Πατούλης συναντήθηκε παρουσία του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής,  με εκπροσώπους τοπικών φορέων και τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου της περιοχής οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα ζητήματα που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ειδικότερα επισημάνθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των ιατρών στα κέντρα υγείας, ανάπλασης και ενίσχυσης των ελεύθερων χώρων-πλατείες- κυρίως στο συνοικισμό Αγιάννης, συντήρησης του οδικού δικτύου και των πεζοδρομίων, δημιουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων.

 Ως μείζονα θέματα ανέδειξαν οι εκπρόσωποι των φορέων το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης χώρων στάθμευσης στην περιοχή, την καθυστέρησης δημιουργίας βρεφονηπιακών σταθμών αλλά και την ηχορύπανση που βιώνουν οι κάτοικοι που διαμένουν περιφερειακά της Αττικής Οδού, καθώς όπως υπογραμμίστηκε δεν έχουν γίνει οι κατάλληλες παρεμβάσεις-υαλοπετάσματα- για τον περιορισμό του φαινομένου.

«Δεν θα είμαστε  κρυμμένοι αλλά δίπλα σας»

Ο κ. Πατούλης κατά τη συζήτηση αναγνώρισε την ανάγκη ριζικών παρεμβάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με έμφαση στις υποδομές αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα με αναπτυξιακό πρόσημο, στην ενδυνάμωση του επιχειρείν μέσω του ΕΣΠΑ και επιδοτούμενων προγραμμάτων από την Περιφέρεια. «Δεν θα είμαστε κρυμμένοι αλλά δίπλα σας για να δίνουμε λύσεις. Γιατί τα δικά σας ζητήματα είναι και δικά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ της περιοχής και τη Λαική Αγορά και ολοκλήρωσε την περιοδεία του συναντώντας πολίτες, εκπροσώπους της ΔΗΜΤΟ ΑΓ. Παρασκευής, άλλων φορέων και αυτοδιοικητικών.

«Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για να αλλάξουμε όλοι μαζί την Αττική και τις ζωές μας αλλά και για να πάρουμε  τις τύχες στα χέρια μας. Τα χρήματα που προορίζονται για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών πρέπει επιτέλους να τύχουν καλύτερης διαχείρισης» ανέφερε και πρόσθεσε: « Η προσπάθεια που ξεκινάμε μας αφορά όλους και σας θέλουμε συνοδοιπόρους. Θα σηκώσουμε τα μανίκια από την πρώτη κιόλας μέρα και θα δουλέψουμε για μία νέα ουσιαστική επανεκκίνηση».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική» Ι. Σιδέρης, Γ.Πίσπα, Κ. Κούρταλης, Β. Παπαδοπούλου, Λ. Ψυχόπαιδας, Σ. Ευσταθόπουλος και Φ. Βρύνα.