Προοπτική συνεργασίας του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Πλαίσιο συνεργασίας για κοινές δράσειςανθρωπιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα εξετάζουν οΌμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η αμοιβαία βούληση εκφράστηκε στη διάρκεια προπαρασκευαστικής συνάντησης που είχε η Πρόεδρος του Ομίλου ΜαρίναΠατούλη-Σταυράκη με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο ΘεσπιώνΠρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εξετάστηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν, βάσει των κοινών στόχων των δύο πλευρών, για ανάληψη πρωτοβουλιών με επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία, ενώ συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα,με επισφράγιση της συνεργασίας από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Εξαίροντας το πολύπλευρο έργο της Εκκλησίας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η κ.Πατούλη,δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Όμιλόμας να αναπτύξουμε κοινές ενέργειες με την Εκκλησία στη βάση των ιδανικών και αξιών του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης που υπηρετούμε μέσα από την αποστολή μας, αλλά και μέσα από τη δραστηριοποίησή μας στο κοινωνικό και εκπαιδευτικό πεδίο.

Μπορούμε να συνδράμουμε το πολύπλευρο και μεγαλόπνοο έργο της Εκκλησίαςστην κατεύθυνση της στήριξης της κοινωνίας και της νεολαίας μας. Προχωράμε τις διαδικασίες καισυνδιαμορφώνουμε το περιεχόμενο της συνεργασίας μας το αμέσως επόμενο διάστημα».

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πεύκη, 13 Μαρτίου 2019