Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών η 3ηΜαθητική Αναδάσωσητου Σ.Π.Α.Π. στο Πεντελικόγια το 2019

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντική παρουσία εκατοντάδων μαθητών, από δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία των Μελισσίων, της Πεντέλης, αλλά και της υπόλοιπης Αττικής, πραγματοποιήθηκε η 3η Μαθητική Αναδάσωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» στηπεριοχή της Νταού Πεντέλης.

Κατά τη διάρκεια της Αναδάσωσης φυτεύτηκαν δενδρύλλια βελανιδιάς, αλλά και σπόροι με τη μέθοδο της σποροφύτευσης βελανιδιών.  Στη Δράση ήτανπαρών ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίοςέγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους μαθητές και συμμετείχε ενεργά στην Αναδάσωση φυτεύοντας αρκετά δενδρύλλια.

Συμμετείχανμαθητές και εκπαιδευτικοί από το ΚρυστάλλειοΔημοτικό Σχολείο Πεντέλης, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας, το ΔΕΛΑΣΑΛ Αλίμου και το American Community School (ACS). Συμμετείχε επίσης η Εθελοντική Φοιτητική Ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που παρείχε εκτενείς οδηγίες και βοήθησε σημαντικά τους μαθητές.

Κατά τη διάρκεια της δράσης ο Πρόεδρος του του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμοςδήλωσε:

«Μετά και τη σημερινή μας Αναδάσωση αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη δουλειά που έχουμε κάνει το χειμώνα 2018-19 και στις έξι εφετινές μας αναδασώσεις.  Είμαι χαρούμενος που και σήμερα είχαμε μαζί μας εκατοντάδες μαθητές σχολείων που έδωσαν ζωή σε μία ακόμη αναδάσωση στο Πεντελικό, ανταποκρινόμενοι για μία ακόμη φορά στο κάλεσμα του Σ.Π.Α.Π.   Όπως είναι γνωστό ο Σύνδεσμος τα τελευταία χρόνια έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς και κυρίως των μαθητών.

Έτσι και σήμερα σύμφωνα με το σχεδιασμό της δράσηςμας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν δενδρύλλια βελανιδιάς σε μία περιοχή από όπου πέρασε η μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού στην Ανατολική Αττική. Στο πλαίσιο των Σχολικών Περιβαλλοντικών τους Προγραμμάτων, μέσα από αυτή τη βιωματική δράση, επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προθυμία και ζήλο, στηρίζοντας την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος.

Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Σάκη Ρουβά, τον κ. Γιάννη Σπανολιό, την κα Δώρα Γιαννακάκη και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΙ, για την πολύτιμη στήριξή τους, τόσο στη σημερινή όσο και σε όλες  τις δράσεις του Σ.Π.Α.Π.

Θερμότατες ευχαριστίες και πολλά συγχαρητήρια, στους μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετείχαν στη σημερινή δράση, στους φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την σημαντική βοήθεια τους, στον δασάρχη και στα στελέχη του δασαρχείου Πεντέλης για τις οδηγίες και την πολύτιμη συνδρομή τους καιτη Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πεντέλης για τη πολύτιμη βοήθεια που μας προσέφεραν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ τέλος, στους εθελοντές και στους εργαζομένους του ΣΠΑΠ οι οποίοι με την ενεργό συμμετοχή και το ζήλο τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχημένη πραγματοποίηση της σημερινής δράσης.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους χορηγούς της αναδάσωσης: το Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ, τις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΧΤΥΠΟΣ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, ΤΥΠΟΣ Κηφισιάς, τις ηλεκτρονικές εφημερίδεςamarysia.gr, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΘΕΣΗ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, ΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΟΤΑvoice, και VrilissiaNews, τη Δ.ΕΠ.Α., τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και τα σούπερ μάρκετς ΑΒ και ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Σ.Π.Α.Π. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πεντέλη,7 Μαρτίου 2019