Η Άννα Ασπραδάκη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας η Άννα Ασπραδάκη, Πρόεδρος ΚΟΙΠΑΠ δήλωσε: «»Υπάρχει μια γυναίκα στην αρχή κάθε μεγαλουργήματος»

~Ονορέ Ντε Μπαλζάκ

Παγκόσμια ημέρα για τη γυναίκα. Ημέρα γιορτής, προβληματισμού, αναθεωρήσεων, σχεδιασμού. Ημέρα που θεσμοθετήθηκε για να αναδείξει το ρόλο των γυναικών στη διαμόρφωση της παγκόσμιας ιστορίας και για να υπενθυμίζει πως ασχέτως των όσων βημάτων έχουν ήδη γίνει προς την κατεύθυνση της ισότητας των δύο φύλων, ίσως να είναι πολλά περισσότερα αυτά που θα πρέπει να γίνουν στο μέλλον.

Τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τον αγώνα τους

για ανθρώπινη ζωή, την ισοτιμία, την δουλειά με δικαιώματα αλλά και τους πολλαπλούς της ρόλους ως συζύγου, μάνας, εργαζόμενης και ενεργού μέλους της κοινωνίας. Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα των γυναικών για την επίτευξη των οραμάτων τους, για την κατάργηση κάθε εκμετάλλευσης των δυο φύλων, για την πλήρη ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του ανθρώπου, όπως επιτάσσει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η γυναίκα δεν είναι το ασθενές φύλο ..ασθενής είναι η κοινωνία που θέτει διακρίσεις και περιορισμούς. Η γυναίκα είναι το σύμβολο της ζωής και της οφείλουμε το σεβασμό μας.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, πέρα από κάθε επετειακή απόδοση σεβασμού και τιμής, οφείλουμε να διασφαλίσουμε τα κοινωνικά  αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών. Τιμούμε τον αγώνα και την προσπάθεια που κάνουν όλες οι γυναίκες για να μεγαλώσουν, παράλληλα με όλα τα υπόλοιπα πράγματα, τα παιδιά τους σε έναν καλύτερο κόσμο. Έναν κόσμο που θα φέρει τα ευγενή χαρακτηριστικά της γυναικείας φύσης..».