Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη καρδιοπαθειών στο «Σπυροπούλειο» Κέντρο Ν. Ψυχικού

Ενημερωτική εκδήλωση για την Πρόληψη Καρδιοπαθειών, Μαστού & Παχυσαρκίας πραγματοποιεί ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 στις 18:00 στο «Σπυροπούλειο» Πολιτιστικό Κέντρο (Αγ. Σοφίας 1, Νέο Ψυχικό).

 

Εκδήλωση πρόληψης υγείας στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Σχετικά με την Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού επισημαίνει τα ακόλουθα:

Κάθε χρόνο χιλιάδες άνδρες και γυναίκες καταρρέουν και πεθαίνουν από καρδιακή προσβολή. Ο θάνατος θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν είχε ξεκινήσει άμεσα καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, με την οποία μπορούμε να αγοράσουμε χρόνο μέχρι να έρθει η εξειδικευμένη βοήθεια, που θα χρησιμοποιήσει άλλες τεχνικές μεθόδους για την ανάνηψη του θύματος.

Τι είναι το Πρόγραμμα Καρδιο-Αναπνευστικής Αναζωογόνησης, ΚΑΡΠΑ; ΚΑΡΠΑ κάνουμε ΜΟΝΟ όταν το θύμα μας ΔΕΝ αναπνέει και αρκούν 10 δευτερόλεπτα για να το ελέγξουμε λέγοντας τρία ρήματα:

 

ΒΛΕΠΩ (εάν υπάρχει κίνηση του θώρακα)

ΑΚΟΥΩ (για ήχους αναπνοής, σκύβοντας κοντά στο στόμα του θύματος)

ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ (την αναπνοή του στο μάγουλό μου).

Αποτελείται από δύο βασικές ενέργειες: τις θωρακικές συμπιέσεις (για να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν η κυκλοφορία του αίματος) και τις εμφυσήσεις διάσωσης (για να μεταφερθεί οξυγόνο στους πνεύμονες). Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ΚΑΡΠΑ από μόνη της δεν μπορεί να επαναφέρει την καρδιακή λειτουργία. Ωστόσο, η καλή εφαρμογή της (ιδιαίτερα των θωρακικών συμπιέσεων) αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας της απινίδωσης.