ΗΠΑ: Αναμνηστικά του Νιλ Άρμστρονγκ «έπιασαν» 7,4 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία

Η στολή που φορούσε ο Άρμστρονγκ στο Gemini 8, την αποστολή του 1966 που πραγματοποίησε την πρώτη σύνδεση δύο διαστημοπλοίων εν πτήσει, έκανε πλουσιότερη την οικογένειά του κατά 109.375 δολάρια

Διάφορα συλλεκτικά και αναμνηστικά αντικείμενα που ανήκαν στον πρώτο άνθρωπο που πάτησε στο φεγγάρι, τον Νιλ Άρμστρονγκ, πουλήθηκαν σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 7,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο οίκος δημοπρασιών Heritage Auctions, που εδρεύει στο Ντάλας, ανακοίνωσε ότι το αντικείμενο που έπιασε την υψηλότερη τιμή, συνολικά 468.500 δολάρια, ήταν μια πλάκα από τη σεληνάκατο Eagle της αποστολής Apollo 11, που αναγράφει τα στοιχεία των αστροναυτών και του διαστημοπλοίου. Πουλήθηκαν επίσης ένα τμήμα από την προπέλα και ένα κμμάτι από το φτερό του Flyer, του θρυλικού διπλάνου των αδελφών Ράιτ – το καθένα έναντι 275.000 δολαρίων.

Η στολή που φορούσε ο Άρμστρονγκ στο Gemini 8, την αποστολή του 1966 που πραγματοποίησε την πρώτη σύνδεση δύο διαστημοπλοίων εν πτήσει, έκανε πλουσιότερη την οικογένειά του κατά 109.375 δολάρια.

Σε άλλη δημοπρασία πουλήθηκε έναντι 46.250 δολαρίων το χρυσό κράνος που ανήκε κάποτε στον Τζον Γκλεν, τον πρώτο Αμερικανό που πέταξε σε τροχιά γύρω από τη Γη.