ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ  Επίσκεψη 4ου Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης στην Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η  Δημοτική Βιβλιοθήκη  του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης συνεχίζει και φέτος  την συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας. Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε  από τους μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης. Αρχικά, στους μικρούς μαθητές από την Βιβλιοθηκονόμο έγινε ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης καθώς και του δανεισμού του υλικού της και στην συνέχεια δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να ξεφυλλίσουν αρκετά από τα παραμύθια και τα υπόλοιπα βιβλία της παιδικής συλλογής της έτσι ώστε αυτά να παρακινηθούν στο διάβασμα και να εντάξουν την φιλαναγνωσία στην καθημερινότητά τους.

Ακολούθησε αφήγηση του παραμυθιού » Το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί» της Βασιλικής Κάργας (εκδ. ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ), ένα βιβλίο σχετικό με τις Βιβλιοθήκες και την χρήση τους.

Αν και η ώρα πέρασε γρήγορα ωστόσο τα παιδιά πέρασαν ευχάριστα και δημιουργικά μέσα στον πλούσιο κόσμο των βιβλίων που τους παρείχε η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη.

Παρούσα στην συνάντηση ήταν και η Πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ Άννα Ασπραδάκη. « Για ακόμη μια χρονιά θα είμαστε δίπλα σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας για οποιαδήποτε συνεργασία επιθυμούν. Είναι σημαντικό τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με το βιβλίο και να μαθαίνουν την λειτουργία των βιβλιοθηκών ειδικά στην σύγχρονη εποχή που η εισβολή της τεχνολογίας τείνει να εξαλείψει την αγάπη τους για το βιβλίο. Ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς που έχουν κατανοήσει την σπουδαιότητα της φιλαναγνωσίας και ωθούν τους μικρούς μας φίλους προς αυτήν την κατεύθυνση. Ευχαριστούμε την εκπαιδευτικό κ. Δώρα Αυγέρη από το 4ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης και προσμένουμε με χαρά και την υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα».

Ανακοίνωση του γραφείου της προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ